Veldrijden12-12-2021

Winst van Empel en van Aert in Val di Sole

Wereldbeker Val di Sole

Het veldritpeloton ging de Alpen over dit weekend voor de wereldbeker in Val di Sole, en dit vooral om de sport te promoten als mogelijke olympische discipline. Iets wat al lang op de verlanglijst van enkele staat, maar waar de rest van de wereld niet van schijnt wakker te liggen. Fem van Empel en Wout van Aert mochten alvast de zeges mee naar huis nemen.

Bij de vrouwen was Fem van Empel lange tijd onder weg naar een onbedreigde zege maar Marianne Vos viel haar in de slotronde nog op de nek. De routinier probeerde haar veel jongere tegenstandster te verschalken maar bleef steken achter een paaltje. Verdiende winst voor van Empel dus voor Vos en Maghalie Rochette. Opvallend sterk op dreef de Canadese. Ook bemerkenswaardig: na de zege van de zeventienjarige B├Ąckstedt in Essen gisteren won nu een negentienjarige bij de elite dames.

Wout van Aert nam een ronde om aan de gladde ondergrond te wennen, was hij immers niet zeker of hij zijn kracht kwijt kon in sneeuw en ijs. Michael Vanthourenhout bleef even in de buurt, maar na een andere bandenkeuze in het kamp van de Belgische kampioen liep zijn voorsprong snel op. De technisch vaardige Vanthourenhout hield vast aan zijn tweede plek. Tom Pidcock vocht na een sterke terugkeer een robbertje uit met Eli Iserbyt waarna hij zich verzekerde van de derde plaats.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen