Giro23-05-2021

Victor Campenaerts wint in uitgeregend Gorizia

Rit 15: Grado - Gorizia (147km)

Uurrecordhouder wint oververdiend eerste Giro rit

Er wordt soms wat smalend gedaan over Victor Campenaerts. Hij zou geen echte wereldtop zijn in de tijdritten maar zijn uitslagen spreken dat tegen. Sinds kort ligt zijn focus inderdaad niet meer zo sterk op het werk tegen de chrono. Het feit dat hij er waarschijnlijk niet bij zal zijn in Tokio is daar wellicht niet vreemd aan.

In deze Giro tekende hij meerdere keren present in de vlucht van de dag. Vandaag was hij zelf de aanstoker van een vroege ontsnapping en met 22 kilometer te gaan kon hij wegspringen en kreeg enkel Oscar Riesebeek en Albert Torres mee. De twee laaglanders ontdeden zich wat later van de Spanjaard die toch al niet wou meewerken.

Campenaerts was de motor vooraan, zette zijn tegenstander meermaals onder druk in de afdalingen en liet zich niet verschalken toon de Nederlander hem wou verrassen tijdens het drinken notabene. Uiteindelijk moest de eindsprint uitsluitsel brengen. Riesebeek trok van ver de sprint aan maar Campenaerts remonteerde kwiek.

Quinten Hermans reed een zeer sterke finale en legde beslag op plaats vijf. Moeten we jonge wielrenners verplichten om massaal aan het veldrijden te slaan? Dries De Bondt (11de) was er vandaag net als Harm Vanhoucke (15de) ook terug bij op de voorste rijen.

De rit werd overigens na enkele kilometer twintig minuten geneutraliseerd na een val. Belangrijkste slachtoffer: Emanuel Buchmann, zesde in de stand moest de wedstrijd verlaten net als Jos van Emden en Natnael Berhane.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen