Van der Poel wint op Mûr-de-Bretagne

Rit 2: Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne Guerlédan (183.5km)

Pakt ook gele trui

Twee keer Mûr-de-Bretagne moest uitsluitsel brengen vandaag. Ide Schelling ging onderweg opnieuw op puntenjacht voor de bergtrui. Hij kreeg daarbij gezelschap van Edward Theuns, Anthony Perez, Jonas Koch, Simon Clarke en Jérémy Cabot.

Perez heeft ook wel ambitie voor de bergprijs en dat zorgde voor enige onenigheid met Schelling wat de vlucht niet ten goede kwam. Dit resulteerde in het feit dat Edward Theuns alleen vooraan kwam te zitten met 60 km te gaan. Hij kreeg enkel nog Cabot mee die hij even voor de eerste keer Mûr op meer dan 15 km achter liet. Bij aanvang van de beklimming was het peloton echter terug bij de laatste twee vluchters.

Mathieu van der Poel probeerde het, reed de beklimming met een tiental seconden voor het peloton uit en werd op de passage aan de streep net niet weer ingehaald.

Bij de tweede beklimming had van der Poel meer geluk. Hij pareerde een uitval van Sonny Colbrelli maar werd achterhaald door Pogacar en Roglic. Die twee keken alleen naar elkaar toen van der Poel een tweede keer versnelde. Pogacar nam zes seconden na van der Poel de maat van Roglic. Jumbo-Visma wou een rechtstreekse confrontatie met Pogacar vermijden maar de twee zijn ondertussen al twee dagen aan een schaduwspel begonnen.

Kleine tik vandaag voor Thomas, López en Fuglsang.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen