Tim Merlier wint in Pontivy

Rit 3: Lorient - Pontivy (182.9km)

Hectische finale met Roglic, Haig en Ewan als slachtoffers

Tim Merlier won de sprint van een beperkte groep, ideaal gebracht door Jasper Philipsen die zelf nog tweede werd. Nacer Bouhanni stoomde naar de derde plek. In de eindsprint ging Ewan hard onderuit en nam Sagan mee richting asfalt. Sagan die daarvoor zelf alweer stevig aan het kwakken was.

Het Belgisch succes werd overschaduwt door veel valpartijen en incidenten. Het begon reeds vroeg in de etappe met een valpartij van Geraint Thomas, ook Robert Gesink was daar bij betrokken. Thomas ging verder, Gesink zijn Tour eindigde daar.

Met nog tien kilometer te gaan ging Primoz Roglic van de weg, Jumbo-Visma bewoog hemel en aarde om terug te keren maar Roglic verloor 1:20 min aan de streep. Niet op voornaamste concurrent Pogacar weliswaar, die moest ook voet aan de grond zetten na een nieuwe valpartij op de smalle wegen richting finish. Het verschil tussen de Slovenen bedroeg 55 seconden. Jack Haig moest na die laatste valpartij de handdoek gooien.

Je zou bij dat alles vergeten dat er ook een vlucht van de dag was met oa Jelle Wallaeys. Die werd pas op zes kilometer van het einde teniet gedaan. Wout van Aert schoof in de chaos op naar de vierde plek. Toch enig positief nieuws voor Jumbo-Visma.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen