Tadej Pogacar wint Luik-Bastenaken-Luik

Luik - Luik (259.1km)

Eerste monument voor Sloveense Tourwinnaar

Ineos-Grenadiers namen het voortouw op de Côte de La Redoute, een kleine groep vroegere vluchters reden nog net voor. Julian Alaphillipe liet zich daar verrassen of kon niet beter. Het tweede groepje waarin hij was verzeild was kwam wel weer terug.

Op de Côte des Forges trokken Geoghean Hart en Adam Yates hard door en vormden zo een kopgroepje, alweer zonder de wereldkampioen. Richard Carapaz buitte het Ineos overwicht uit om het hazenpad te kiezen solo richting Roche-aux-Faucons waar hij als eerste de beklimming aanvatte. De Ecuadoriaan kwam zichzelf echter tegen en Ineos was plots uit beeld. Davide Formolo haalde Carapaz terug en keerde de wedstrijd in het voordeel van UAE.

Boven op Roche-aux-Faucons waren Alaphillipe, Pogacar, Woods, Gaudu en jawel Valverde alleen over. Een vijfde zege voor de Spanjaard of een eerste voor één van de andere mannen? De voorsprong was niet groot maar achteraan waren wel wat renners om te storen in het achtervolgingswerk.

Valverde kreeg in de finale de kop opgedrongen, Alaphillipe kwam uit vierde positie over de rest maar Pogacar had zich in het wiel van de Fransman genesteld en passeerde op het gepaste moment. Tiesj Benoot kwam in de laatste kilometers sterk opzetten in het gezelschap van Bauke Mollema en werd zevende.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen