Sepp Kuss wint in thuishaven Andorra

Rit 15: Céret - Andorra la Vella (191.3km)

Van Aert sprokkelt bergpunten en rolt loper uit voor ploegmaats

Jumbo-Visma had zich deze Tour anders voorgesteld maar onder aanvoering van Wout van Aert valt er nog heel wat te rapen deze ronde. Een ritzege, een bergtrui, een podiumplaats in Parijs alles is nog mogelijk. Gisteren was het Wout van Aert die de loper uitrolde voor zijn ploegmaats.

Nadat hij zich onderweg in de ontsnapping moeide met de tussensprints voor de bergtrui, hield hij samen met Steven Kruijswijk ook nog Sepp Kuss uit beeld. Die moest enkel volgen en op de laatste beklimming zijn kans gaan, wat hij met verve deed.

Op de Col de la Beixalis kon de Amerikaan het verschil maken met een sterk voor de dag komende Alejandro Valverde die wellicht zijn zinnen gezet had op deze rit. De Spanjaard kwam met een halve minuut achterstand boven en kon in de afdaling niet meer terug komen. Wout Poels werd derde maar pakt wel de bergtrui terug van Michael Woods.

Van Aert had zich op voor de Beixalis laten uitzakken en wachtte Jonas Vingegaard op. Die laatste zette Tadej Pogacar enkele keren onder druk maar kwam niet weg. Ook Richard Carapaz probeerde maar de Ecuadoraan heeft geen vuurwerk in de benen, wat zijn ploeg ook probeert om de tegenstand uit te putten. Wonder boven wonder deed ook kampioen der zuinigheid Rigoberto Uran een poging.

Van Aert, uiteindelijk maar ingehaald in de afdaling zette zich op kop van het groepje der favorieten en mende verder tot aan de streep.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen