Milaan-Turijn06-10-2021

Primoz Roglic wint Milaan-Turijn

Magenta - Torino (Superga)(190km)

Eerste Sloveen op erelijst van oudste wedstrijd

Sinds 1876 wordt Milaan-Turijn verreden en een Sloveen stond nog niet op de erelijst. Primoz Roglic bracht daar vandaag verandering in. Deceuninck-Quick Step had het overwicht in de kopgroep op pakweg 20 kilometer van het einde. Op de voorlaatste klim sprong Mauri Vansevenant weg en had een kleine voorsprong tot aan de voet van de slotklim.

Op de slotklim voerde Rafal Majka het tempo op: wereldkampioen Alaphillipe moest passen en Vansevenant werd bijgehaald. Sein voor Adam Yates om aan te vallen en die kreeg Primoz Roglic mee. Tadej Pogacar en João Almeida kwamen moeizaam aansluiten maar moesten, nadat ze door Roglic uitgedaagd waren over te nemen, even verder alweer afhaken.

Yates probeerde van ver te sprint in te zetten maar het gemak waarmee Roglic heerste maakt hem meteen tot topfavoriet voor de Ronde van Lombardije van zaterdag. Hij dichtte het gaatje en liet Yates ter plekke. Almeida, even daarvoor afgehaakt bij de Tourwinnaar kon Pogacar toch nog bijhalen om de derde plek veilig te stellen.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen