Primoz Roglic eindwinnaar in Baskenland

Rit 6: Ondarroa - Arrate(Eibar)

Laatste rit voor David Gaudu

Primoz Roglic heeft de Ronde van het Baskenland op zijn palmares bijgeschreven. Wat moest gebeuren, gebeurde vandaag. Roglic zette de tegenstand danig onder druk en die begaf. UAE trok aanvankelijk nog de kaart McNulty met Pogacar in steun maar de gele trui moest laten begaan op een van de vele hellingen en dit met nog 50 km te gaan.

Eens verlost van zijn status als knecht was Tadej Pogacar nog dicht in de buurt van de koplopers maar hij kreeg een klad vermoeide en pokerende kompanen in het zog waardoor hij nooit meer terug vooraan kwam.

Enkel David Gaudu en aanvankelijk Hugh Carthy bleven vandaag bij Roglic aansluiten. David Gaudu mocht ritwinst pakken met goedkeuring van de eindwinnaar, Carthy was dan al gelost. Alejandro Valverde werd derde. In het eindklassement ging Roglic ploegmaat Vingegaard en Pogacar vooraf.

Mauri Vansevenant knokte zich naar een tiende plaats in de rit, maar kon niet meer de stap maken naar de top tien in de einduitslag. Toch vertrekt hij met grote onderscheiding uit deze slopende zesdaagse.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen