Matej Mohoric wint in Le Creusot

Rit 7: Vierzon - Le Creusot (249.1km)

Zware en lange rit zorgt voor afgepeigerde renners

Een etappe van 250 km neergelegd net voor de eerste Alpenrit? Nam het peloton een snipperdag of niet? We kregen vlug antwoord, een nerveus eerste uur leidde uiteindelijk tot een vlucht van een dertigtal renners met oa leider van der Poel en Wout van Aert erbij.

Achteraan moest UAE onverwijld aan de bak in de achtervolging. Pogacar zal in deze Ronde ondervinden wat het is om zelf de ploeg op kop te moeten zetten.

Bij een sprint voor het bergklassement raakten Mohoric en Van Moer meteen ook weg bij de groep gele trui. Er zijn dan wel nog meer dan 80 kilometer te gaan naar de finish, het peloton volgt op meer dan 6 minuten.

Achter de twee vluchters slaan Victor Campenaerts en Jasper Stuyven de handen in elkaar en rijden met 50 kilometer te gaan naar voren toe . Het zag er even mooi uit voor de Belgische wielerliefhebbers met een kopgroep bestaande uit Stuyven, Campenaerts, Van Moer en Matej Mohoric. Maar op dit parcours moesten de Belgen hun meerdere erkennen.

Mohoric maakte van de heuvelachtige finale gebruik om hen één voor één overboord te kieperen. Jasper Stuyven hield nog best stand met een tweede plek. Van Aert en van der Poel sprongen in de achtergrond nog weg en haalden in de slotkilometer nog enkele renners bij die voor hen vertrokken waren. Magnus Cort Nielsen pikte daar de boni mee voor van der Poel. Van Aert was achtste, Van Moer negende.

In het peloton was het Richard Carapaz die de boel in lichterlaaie zette en een mooie voorsprong nam in zijn jacht om tijd goed te maken op Pogacar. De Sloveen kreeg echter hulp uit onverwachte hoek. Het altijd al onvoorspelbare Movistar heeft blijkbaar redelijk wat openstaande rekeningen met de Ecuadoraan (denk terug aan de voorlaatste rit van de Vuelta) en vormde een trein om het tempo achter hem hoog te houden. Net op de streep was Carapaz er aan voor alle moeite, de rest was terug bij.

De rit kende één groot slachtoffer. Primoz Roglic gaf enkele minuten toe. Zijn verwondingen zijn te zwaar om op het hoogste niveau te presteren. Meteen een favoriet minder?

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen