Marc Soler pakt rit en leiderstrui

Rit 3: Estavayer - Estavayer (168.7km)

Kobe Goossens even alleen aan de leiding in uitgeregende rit

In een uitgeregende etappe soleerde Marc Soler een tiental kilometer om zich finaal de rit en leiderstrui toe te eigenen. Sander Armée, Kobe Goossens, Stefan Küng, Johan Jacobs, Stefan Bissegger, Mathias Reutimann en Charlie Quartermann vormden de vroege vlucht.

Op de laatste klim van Châbles met minder dan 20 kilometer voor de boeg waren enkel nog Stefan Küng en Kobe Goossens vooruit. Küng viel spectaculair in de afdaling maar kon zijn weg verder zetten. Goossens bleef even voor het peloton uit rijden maar werd ingerekend met nog tien kilometer te gaan.

Moment waarop Soler zijn moment gekomen achtte. Hij bleef overeind op het soms spekgladde wegdek, iets wat leider Rohan Dennis in de achtergrond niet gegund was. Soler had voldoende voorsprong om de leiding over te nemen van de Australiër.

Magnus Cort bleef Peter Sagan voor in de groepssprint 22 seconden later. Ilan Van Wilder kon zich net als gisteren zevende plaatsen en neemt de achtste plaats in het algemene klassement. Kobe Goosens kon toch nog naar plaats negentien na een dag in de aanval.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen