Giro22-05-2021

Lorenzo Fortunato wint op Monte Zoncolan

Rit 14: Cittadella - Monte Zoncolan (205km)

Egan Bernal laat weinig twijfel over

Alweer mocht vandaag een vluchter juichen en dan nog boven op de Monte Zoncolan. Aan de voet van de ondertussen legendarische klim meldden zich nog zes renners, overblijvers uit een grotere groep ontsnapten.

Renners waarbij Bauke Mollema en George Bennet de beste adelbrieven konden voorleggen. Verder Alessandro Covi (tweede in Montalcino), Nelson Oliveira, Lorenzo Fortunato en Jan Tratnik. De Sloveen maalde al snel weg van de rest, wat later gevolgd door Fortunato die wel wat tijd voor nodig had alvorens aan te sluiten.

Net voor de steile slotstroken moest Tratnik laten begaan en lag de weg naar de zege open voor Fortunato. Een onverhoopt succes voor de jonge Italiaan en zijn team Eolo-Kometa waar Alberto Contador en Ivan Basso mee de krijtlijnen uitzetten.

Achter hen werd hoog tempo gereden door Ineos, enkel Simon Yates ondernam bij de andere favorieten naar het einde toe een poging. Hij kreeg de roze trui mee in het wiel. In de slotfase ging Bernal nog over Yates naar plaats vier in de rituitslag en maakt aan iedereen duidelijk dat enkel hij de absolute favoriet is voor de eindzege in deze Giro.

Voor Remco Evenepoel was het alweer schade beperken. Hij verloor 1:30 op Bernal. Na twee weken staat hij nu op de achtste plaats, wat eigenlijk ronduit goed is voor iemand die pas weer in competitie is na lange revalidatie en enkel trainingsarbeid.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen