Parijs-Roubaix02-10-2021

Lizzie Deignan wint Parijs-Roubaix

Denain - Roubaix (116.4km)

Eerste editie bij de dames elite vooral individuele krachtmeting

Er werd door veel vrouwen uitgekeken naar hun eerste editie van Parijs-Roubaix. Het slechte weer van de laatste dagen zal dat vooruitzicht misschien wat getemperd hebben. Parijs-Roubaix is lastig genoeg zonder regen en modder en het verlangen naar een natte editie eerder het moderne equivalent van ‘brood en spelen’.

Lizzie Deignan ging vol door bij de eerste kasseistrook en besloot er een lange solo van 80km van te maken. Deignan, eerder een lichtgewicht, bleek op de kasseien toch haar gading te vinden. Deze eerste editie wijzigde niks aan het feit dat het steeds hetzelfde trosje vrouwen zijn die elkaar bekampen op wat voor terrein ook. Marianne Vos moest op 1:17 genoegen nemen met alweer een tweede plek, Elisa Longo-Borghini werd een halve minuut later derde.

© ASO/Fabien Boukla

Lotte Kopecky kende vooral pech en moest genoegen nemen met plek 15. Voor Jolien D’hoore was het meteen haar laatste wedstrijd. Ook zij bereikte met het nodige oponthoud de piste in Roubaix. Weliswaar buiten de tijdslimiet maar vermoedelijk laat ze dat niet aan het hart komen.

Voor Annemiek van Vleuten liep het slechter af. Zij hield aan een val een bekkenbreuk over.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen