Kasper Asgreen wint ook Ronde van Vlaanderen

Antwerpen - Oudenaarde (254.3km)

Geen dubbel voor Mathieu van der Poel

Jelle Wallaeys, Fabian Van den Bossche, Stefan Bissegger, Mathias Norsgaard en Mathijs Paasschens waren de opportunisten van het eerste uur voor deze Ronde van Vlaanderen. Even later sloten nog Nico Denz en Hugo Houle aan. Ze reden gedurende da dag twaalf minuten voorsprong bij elkaar.

Otto Vergaerde en Fedorov werden achter hen uit koers genomen toen ze met elkaar in conflict kwamen. Michael Schär had vandaag af te rekenen met heel wat pech, toen hij nog eens onopmerkzaam zijn bidon weggooide werd hij uit koers genomen. Daarna was het vooral lekken banden en valpartijen tellen.

Het was wachten op de tweede maal Oude Kwaremont op de start van de debatten. Yves Lampaert zette boven heel hard door maar het waren Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen die even vooruit gingen rijden. Niet voor lang. Vooraan had Stefan Bissegger iedereen uit het wiel gereden en ging alleen over de Paterberg. Hij had boven nog een minuut over.

Ook op de Paterberg waren van der Poel en Asgreen de besten van het peloton. Daarna roken anderen hun kans: oa Wellens en Pidcock gingen aan de haal, even later kon Alaphillipe met steun van Sénechal aansluiten. Van der Poel en van Aert kregen Asgreen als waakhond mee. De Koppenberg lag te wachten.

De wereldkampioen reed, net als in de vorige editie, iedereen uit het wiel op de bult van Melden en ging richting koploper Bissegger. Boven was de vroege vlucht geschiedenis. Alaphillipe nam ‘revelatie’ Bissegger even mee maar de rest kwam terug.

Op de Steenbeekdries nam Marco Haller voorsprong en kwam als eerste boven op de Taaienberg, nog net voor van der Poel, van Aert, Asgreen en Alaphillipe. Haller’s ploeggenoot Dylan Teuns kwam nog aansluiten.

De passage op de Kruisberg in Ronse bracht geen afscheiding. Op de Hotond poogde Asgreen, van Aert en van der Poel overbrugden vlug de achterstand. Alaphillipe liet in de achtervolging het initatief aan de anderen en was definitief vooraan weg.

Van der Poel wachtte tot laat op de Oude Kwaremont voor zijn splijtende versnelling, van Aert moest passen maar Asgreen kon in de afdaling weer aansluiten bij de Nederlandse kampioen.

Schouder aan schouder kwamen de koplopers over de Paterberg, van Aert was kort aan de voet maar verloor weer tijd boven. Hij werd op 10 km teruggepakt door de achtervolgende groep. Van Aert rijdt te veel en krijgt onderweg te weinig steun.

In de laatste kilometer ontspon zich eenzelfde scenario als vorig jaar met Asgreen op de plek van van Aert. Ook Asgreen wachtte ogenschijnlijk te lang, op 250m ging van der Poel vol aan, Asgreen leek een vogel voor de kat maar van der Poel moest de remonte van de Deen ondergaan. Met Kasper Asgreen won wellicht toch wel de sterkste man in de koers.

Greg van Avermaet en Jasper Stuyven ontliepen nog de achtervolgende groep en werden drie en vier. Andere ereplaatsen waren er voor Sep Vanmarcke (5), Wout van Aert (6) en Gianni Vermeersch (7).

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen