Giro13-05-2021

Gino Mäder wint op San Giacomo

Rit 6: Grotte di Frasassi - Ascoli Piceno (San Giacomo)(160km)

Remco Evenepoel tweede algemeen klassement, Valter roze trui

Bahrein-Victorious moest wonden likken gisterenavond na opgave van kopman Landa. Na 25 km kilometer reed vandaag een groep weg met twee renners van Bahrein erbij die het ritverloop vandaag zouden gaan bepalen: Matej Mohoric en Gino Mäder.

Die twee raakten in de finale voorop met Bauke Mollema en Dario Cataldo. Mohoric offerde zich op voor Mäder en reed vol door tot op de slotklim naar San Giacomo. Mäder schudde wat verder Mollema en Cataldo af en wist stand te houden tegen een oprukkend peloton.

In dat peloton nam Ineos vol het initiatief en zette de rest ouderwets onder druk. Eenmaal Ganna en Castroviejo weg viel het tempo op een vijftal kilometer van het einde wat stil, Deceuninck-Quick Step nam over in dienst van Evenepoel. Daniel Felipe Martinez sprong weg om voor Egan Bernal het pad te effenen.

Die laatste nam op een paar kilometer van het einde Evenepoel, Dan Martin en Giulio Ciccone mee. Evenepoel bleef koel en liet zich niet verleiden tot onnodige inspanningen. Wel pakte hij aan de streep naast boni seconden, hij viel net naast het podium. In het algemeen klassement wordt hij tweede, de meeste commentatoren zagen hem in het roze maar dat was zonder Atilla Valter gerekend. De Hongaar gaf in de achtergrond maar 17 seconden toe op Bernal en Evenepoel en wordt de nieuw leider.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen