Drenthe, Flandrien, veldrijden, DSM

Rune Herregodts kon zijn seizoen mooi afsluiten met een zege in de Ronde van Drenthe, Lorena Wiebes deed hetzelfde in de dameseditie.

De wat onfortuinlijke Lotte Kopecky (net geen podiumplek in Tokyo, mislukt olympisch baantoernooi, geen rol van betekenis op het WK weg) nam op het WK baanwielrennen in Roubaix revanche: tweemaal zilver (omnium en afvalling) en goud in de puntenkoers waren de buit. Enkele dagen later werd ze tot Flandrienne van het jaar uitgeroepen. Wout van Aert werd Flandrien van het jaar.

Toon Aerts won de veldrit in Zonhoven waarvan het voortbestaan trouwens bedreigd wordt. Denise Betsema won bij de dames. Betsema was ook al de sterkste in de Superprestige in Ruddervoorde op zaterdag. Eli Iserbyt won daar de mannencross.

Tiesj Benoot, die het strakke keurslijf van Team DSM aanvankelijk wel zag zitten, zoekt de ploeg te verlaten nadat hij eerder dit jaar zijn contract verlengd had. Jumbo-Visma zou interesse tonen. Benoot zou alvast prima passen in de versterking voor het voorjaar. Ilan van Wilder wil ook weg bij DSM maar het team wil de jonge Belg aan zijn contract houden. De zaak zal voor een rechtbank uitgevochten worden.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen