EK Veldrijden07-11-2021

Dockx, van Anrooij en van der Haar Europees kampioen

VAM-berg, Drenthe, Nederland

Van der Haar verrast vriend en vijand met topprestatie

Quinten Hermans vond op de VAM-berg misschien wel een parcours op maat. Halfweg was het duidelijk dat het niet de dag werd van titelverdediger Iserbyt. Hermans gebruikte de hellingen richting aankomst als springplank en leek weg voor een lange solo maar dat was zonder Lars van der Haar gerekend.

De Nederlander kende nog eens een begenadigde dag en overbrugde geleidelijk aan zijn achterstand na een eerder trage start. Met twee ronden te gaan kwam hij, na alweer een dolle passage op de eindklim, vooraan aansluiten. Daarna viel alles snel in de plooi. Van der Haar nam over en Hermans brak.

Shirin van Anrooij was misschien niet de gedoodverfde favoriete bij de vrouwen beloften maar blijft een rensters die kan pieken op een kampioenschap. Na een nagelbijter kon ze Puck Pieterse die nooit ver af was afhouden. Wereldkampioene Fem van Empel werd op afstand derde.

Aaron Dockx werd zonder veel tegenstand Europees kampioen bij de junioren. Hij nam vroeg in de wedstrijd reeds een beslissende voorsprong op David Haverdings (NL) en Luca Paletti (IT). Viktor Vandenberghe viel net naast het podium. Kay de Bruyckere werd zevende.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen