Giro26-05-2021

Dan Martin wint, Bernal toont zwakte

Rit 17: Canazei - Sega di Ala (193km)

Giro dan toch niet beslist? Yates pakt kleine minuut terug

Daniel Martin was ontketend vandaag als in zijn beste dagen. Overblijver van een lange vlucht schudde hij bij aanvang van de slotklim naar Sega di Ala zijn laatste metgezellen af en weerstond tot op de streep aan de achteropkomende favorieten. Daar zag Egan Bernal voor het eerst deze ronde bleekjes.

Joao Almeida sprong met drie kilometer voor de boeg weg, even later gevolgd door Simon Yates. Dan gebeurde wat niemand nog veel mogelijk hield: Bernal moest passen en had een sterke Martinez nodig om hem te blijven opmonteren.

Geluk daarbij was dat Damiano Caruso, even daarvoor gelost, opnieuw bij de roze trui kwam aansluiten en mee achtervolgingswerk verrichtte. Zonder de Italiaan, tweede in het klassement, was de schade aan de finish nog groter geweest voor Bernal.

Met de boni erbij pakte Simon Yates 57 seconden terug, Caruso een verwaarloosbare 3 seconden. Joāo Almeida zal zich zijn vroege tijdverlies in deze ronde nog lang heugen want hij kan de man van de laatste dagen worden. De Giro is nog niet gedaan en wordt nu plots terug spannend.

Remco Evenepoel was vandaag in de afdaling van de Passo di San Valentino (alweer) betrokken bij een val. Hij kon na enige tijd toch weer verder.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen