Ben O’Connor wint in Tignes

Rit 9: Cluses - Tignes (144.9km)

Tadej Pogacar loopt verder uit

Roglic en van der Poel gingen niet meer van start, Wout van Aert liet vandaag lopen wat het algemeen klassement betrof. Zijn plek daar wordt ingenomen door de winnaar van vandaag: Ben O’Connor. Die was na opnieuw een zware en doorregende etappe op de Cormet de Roselend vooraan gekomen met de bergpunten sprokkelende Nairo Quintana en Sergio Higuita.

Aanvankelijk raakte O’Connor de Colombianen kwijt in de afdaling die volgde maar hij vergat niet te eten en kwam weer aansluiten. Op de Montée de Tignes moest eerst Quintana laten begaan en ook Sergio Higuita ging voor de bijl. Met nog zeventien kilometer te gaan stond de jonge Australiër er alleen voor maar hij kende geen moment van zwakte. Quintana en Higuita konden niet standhouden achter hem, Mattia Cattaneo werd tweede (op vijf minuten!) en een verrassende Sonny Colbrelli derde.

Tadej Pogacar reageerde op een paar kilometer van het einde op een poging van Carapaz en liet hem en de rest van zijn groepje achter. Een groepje waar nog heel lang Jasper Stuyven in zat trouwens. Ze gaven nog eens 30 seconden toe op de Sloveen. Nairo Quintana kon wel de bergtrui aantrekken.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen