Giro20-05-2021

Andrea Vendrame winnaar in Bagno di Romagna

Rit 12: Siena - Bagno di Romagna (212km)

Vluchters blijven ritten meekapen

Alweer mocht een groep vluchters de koers gaan bepalen. Daarbij aanvankelijk Victor Campenaerts en alweer Dries De Bondt al moest die laatste in de lastige finale laten lopen. Vier koplopers gingen de laatste kilometers: Chris Hamilton, Andrea Vendrame, George Bennett en Gianluca Brambilla.

Die probeerden elkaar te verschalken maar bleven tot op een paar kilometer van de streep bij elkaar. Vendrame en Hamilton reden weg, een nerveuze Brambilla leek te reageren maar liet begaan, Bennett bleef zitten. Snellere sprinter Vendrame nam aan de finish de maat van Hamilton, Brambilla werd even later derde. Plek die hem later ontnomen werd wegens het hinderen van Bennett.

In de achtergrond voerden ploegmaats Ciccone en Nibali een nummertje op door weg te rijden bij het peloton maar Ineos liet niet begaan. Nibali zette de groep dan maar onder druk in de afdaling richting Bagno di Romagna, Moscon kwam bijna aansluiten maar ging tegen het asfalt. Uiteindelijk hield Nibali enkele seconden voorsprong over. De top van het klassement blijft grotendeels ongewijzigd.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen