Veldrijden27-12-2020

Van Aert baas in WB Dendermonde

Alleen omstandigheden zorgen voor tegenstand

Er werd op voorhand heel wat ruchtbaarheid gegeven aan het parcours in Dendermonde. Veel modder en water, Lembeek 86 werd zelfs in herinnering gebracht. Storm Bella leek even roet in het eten te gooien maar de wedstrijden konden doorgaan, wel had Bella voor nog meer water gezorgd. Het werd “rauwdouwen” dixit Lars van der Haar.

Reeds in ronde 2 reden (liepen) de twee besten zachtjes aan weg: van Aert en van der Poel lieten de rest achter, al had van Aert na een akkefietje met van Kessel reeds een kleine achtervolging gereden.

Met amper 20 minuten gereden moest ook van der Poel zijn eeuwige concurrent laten rijden. Van Aert is op de weg nog een stuk gegroeid en heeft nog aan kracht gewonnen. Voldoende kracht om tenminste op dergelijk zwaar parcours van der Poel van antwoord te kunnen dienen.

Van der Haar had er overigens na vier rondjes rauwdouwen genoeg van. Tom Pidcock, voortvarend van start, hield het ook voor bekeken met twee ronden voor de boeg.

Voor de derde plaats ontspon zich een strijd tussen wereldbekerleider Michael Vanthourenhout en Toon Aerts. Aerts besliste die voor zich toen hij zelfs nog dicht bij van der Poel kwam.

Op Wout van Aert stond vandaag geen maat, van der Poel en Aerts kregen meer dan 2:45 minuten aan de broek. Hij pakt ook de leiding in de Wereldbeker.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen