Giro07-10-2020

Tweede ritzege voor Filippo Ganna in Camigliatello Silano

Rit 5: Mileto-Camigliatello Silano (225km)

Thomas De Gendt laat mooie kans liggen, Vanhoucke opnieuw sterk

In de finale lag de beklimming van de Válico di Montescuro te wachten. Slechts tweemaal beklommen in de geschiedenis van de Giro, Merckx in 1972 en Acacio da Silva in 1985 kwamen hier ooit als eerste boven.

Een groep met Edoardo Zardini, Valerio Conti, Jan Tratnik, Jhonatan Testrepo, Carl Fredrik Hagen, Hector Carretero en Filippo Ganna mocht in de vroege aanval. Thomas De Gendt voelde zijn tijd gekomen net voor de slotbeklimming en overbrugde met Einer Rubio Reyes in het wiel meer dan twee minuten naar de overgebleven koplopers.

De Gendt en zijn vluchtgenoot vormden met Ganna even een leiderstrio maar toen die even aan kop ging liet De Gendt begaan, Rubio Reyes nam niet over. De Italiaanse sneltrein was vertrokken. Onbegrijpelijk van De Gendt, die weliswaar genoeg had van het passieve rijden van Rubio Reyes, maar toch een mogelijk ritzege liet liggen.

Filippo Ganna moest op de top nog 12 km richting aankomstplaats Camigliatello Silano. Achter hem controleerde Vincenzo Nibali de afdaling bij de favorieten. Ganna overleefde de laatste kilometer in stijgende lijn. Leider Almeida liep iets verder weg door de bonificaties, Caicedo viel weg uit de top van het klassement. Harm Vanhoucke hield stand.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen