Giro24-10-2020

Tao Geoghegan Hart neemt optie op eindzege in Sestriere

Rit 20: Alba-Sestriere (190 km)

Hart en Hindley in dezelfde tijd naar slottijdrit

Geen doortocht in Frankrijk, als alternatief werd dan maar drie keer de klim naar Sestriere voorgeschoteld. Rohan Dennis blijft een vreemde vlerk en zorgde bij de tweede beklimming voor het nodige sloopwerk. Net als op de Stelvio reed hij weg met Hart en Hindley in het wiel. Girowinst voor Kelderman bleek heel ver weg.

De leider in de Giro volgde bij de voorlaatste passage aan de finish op 37 seconden in een klein groepje met oa Pozzovivo, Nibali, Almeida en veel ploegmaats van die twee laatsten. Hindley zorgde er voor dat hij de laatste tussensprint voor de boni meepikte. Ondertussen had het trio alle vluchters opgeraapt, enkel Pieter Serry ging lang mee tot op 4km van het einde.

Serry ging Almeida opwachten die uit de achtergrond aan een inhaalrace begonnen was en een poging deed om het eindpodium van deze Giro te halen. Jai Hindley kon zich niet ontdoen van Hart. De Brit kon de sprint boven voor zich beslechten en is meteen favoriet voor de eindwinst in de Giro. Hindley pakt roze, door het spel met de boni seconden (wie schaft die onzin eens af) komt Hart in dezelfde tijd te staan.

Rohan Dennis werd derde. Alhoewel hij in het verleden reeds probeerde een goed klassement te rijden in een grote ronde lukte dat nooit. Na de perikelen van vorig jaar bij zijn vorige ploeg Bahrein-Merida bleek hij dit jaar ook zijn beste tijdritbenen kwijt te zijn en waren zijn prestaties ook nog niet echt opvallend. Hij blijkt nu echter plots wel over de klimmersbenen te beschikken die hem vroeger ontbraken. Opvallend. Wint hij morgen de tijdrit?

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen