Tadej Pogacar sterkste op Grand Colombier

Jumbo-Visma is het nieuwe Ineos maar Pogacar blijft in de buurt

Het was doorduwen het eerste uur met een gemiddelde van boven de 50 km. Uiteindelijk kon er toch een vlucht van zeven vertrekken: Geschke, Trentin (op zoek naar groene punten), Ledanois, Rolland, Herrada, Gogl, Bonifazio en Marcato. Trentin pakte de tussensprint en liet zich daarna uitzakken.

Michael Gogl koos voor het avontuur in de afzink van Montèe de la Selle de Fromentel. Geschke, Rolland en Herrada vormden een achtervolgend trio dat op de Col de la Biche uit elkaar viel. Het was man tegen man vooraan. Een paar minuten verderop in de achtervolgende groep was het aanklampen bij Team Jumbo-Visma. Rolland kwam eerst boven op de top van de Col de la Biche net voor Gogl en Herrada.

Gogl liep opnieuw weg in de afdaling maar Rolland hield hem in het vizier. Herrada moest passen en ging terug naar het peloton. De voorsprong van de twee vluchters aan de voet van de Col de la Colombier was echter niet meer dan 1:20 min.

Onder het sloopwerk van Wout van Aert komt Egan Bernal met 13 km te gaan zwaar in de problemen. Nairo Quintana verging het niet beter en koos het gezelschap van zijn jonge landgenoot. Ook de vluchters waren er aan voor de moeite.

Tom Dumoulin onderhield een hoog tempo tot de laatste kilometer. Daarna probeerde de verrassende Richie Porte weg te komen maar werd nog achterhaald door Pogacar en Roglic. Quintana kwam binnen op 3:51 min, titelverdediger Bernal moest 7:21 toegeven.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen