Søren Kragh Andersen kiest juiste moment in Lyon

Sunweb alweer succesvol als compleet team

Romain Bardet ging niet meer van start. Hersenschudding luidde het verdict, gevolg van zijn val gisteren. Caleb Ewan moest reeds vroeg achterblijven en ook Sam Bennett, gisteren bleekjes en laatste in de rituitslag, kwam in een groep terecht die reeds lang voor de finale liet lopen.

Vooral Bora-Hansgrohe (Sagan) maar ook CCC (Trentin) roken hun kans om punten te gaan pakken voor de groene trui. Zij onderhielden gedurende de rit een strak tempo. Op twaalf kilometer van het einde volgden nog de Côte de la Duchère en de Côte de la Croix-Rousse, colletjes van vierde categorie.

Tiesj Benoot probeerde op de Côte de la Duchère en kwam als eerste met kleine voorsprong over de top. Porte was daar in de problemen gekomen door materiaalpech maar kon later aansluiten. Kämna nam over van Benoot op weg naar de laatste helling van de Côte de la Croix-Rousse. Thomas De Gendt sprong naar hem toe, Alaphillipe volgde maar de groep was boven zo goed als compleet.

Søren Kragh Andersen koos wel het juiste moment. Toen het even stil viel ging hij vol aan en kon standhouden in de ellenlange laatste lijn. Luka Mezgec won de sprint van het peloton. Simone Consonni hield Peter Sagan van het podium. Sagan die wel punten terugnam op Bennett vandaag maar wellicht op meer had gehoopt, zeker gezien het harde werk van zijn ploeg. Jasper Stuyven werd zesde, Oliver Naessen achtste.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen