Giro17-10-2020

Sneltrein Ganna naar winst in tijdrit

Rit 14: Conegliano-Valdobbiadene (34.1km)

João Almeida neemt optie op eindzege

Je moet momenteel enkel vragen wie tweede, derde, vierde wordt in een tijdrit zei Thomas De Gendt (vierde vandaag) in het interview achteraf. Zelf reed hij alweer een van zijn oerdegelijke tijdritten, wellicht zonder opwarming.

Bij aanvang van de tijdrit lag meteen de voornaamste helling de Muro di Cà del Poggio, een onding van slechts 1.1 kilometer maar 11.8% stijgingspercentage. Meteen een scherprechter, met de eerste tussentijd op de top, waar de krachtsverhoudingen duidelijk werden.

Fillipo Ganna noteerde daar meteen de beste tussentijd gevolgd door ploegmaat Rohan Dennis. De top twee van deze tijdrit lag meteen vast. Ze kregen voor het podium gezelschap van Brandon McNulty, verrassing van de dag, die ook in het algemeen klassement een reuzensprong maakte naar plaats vier.

De eerste twee uit het algemeen klassement Almeida (zesde) en Kelderman (negende) hielden stand en konden op de meeste renners achter hen hun voorsprong uitbouwen.

Domenico Pozzovivo en Rafal Majka reden een degelijke tijdrit. Tegenvallers vandaag Vincenzo Nibali, Pello Bilbao en Jakob Fuglsang. Victor Campenaerts werd twaalfde.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen