Kort nieuws28-03-2020

Ronde van Frankrijk, Ronde van Zwitserland, Movistar

Ronde van Zwitserland gaat virtueel als The Digital Swiss 5

Vanzelfsprekend weinig wielernieuws die naam waardig momenteel. Alle wielerwedstrijden tot en met pakweg de nationale kampioenschappen zijn ondertussen wel geschrapt of opgeschort, evenals grote toernooien zoals Europese kampioenschappen voetbal en Olympische Spelen.

Enkel in Frankrijk volharden ze vooralsnog in de boosheid. ASO wil nog steeds een Ronde van Frankrijk organiseren, de commerciƫle belangen zijn immens maar waar is dat niet het geval? In ieder geval een Ronde van Frankrijk achter gesloten deuren: hoe moet dat in zijn werk gaan? Benieuwd. Veel gekker dan dit kan je het je niet voorstellen in een land dat zich momenteel (eind maart 2020) in lockdown bevindt.

Dan willen ze het in Zwitserland anders aanpakken. De organisatie van de Ronde van Zwitserland zet, in samenwerking met Velon en ROUVY Indoor Cycling Reality, een virtuele vijfdaagse voor profs op onder de naam The Digital Swiss 5. Wielerteams en renners zijn alvast enthousiast. Je zou voor minder. Of het ook kijkspektakel oplevert valt af te wachten.

Gegarandeerd kijkspektakel zou in ieder geval The Least Expected Day – Inside the Movistar Team 2019 moeten bieden. De Netflix docu zat vorig jaar in het spoor van het Movistar team. Een jaar waarin de Giro overwinning van Richard Carapaz een van de hoogtepunten vormde.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen