Primoz Roglic wint Luik-Bastenaken-Luik

Wereldkampioen juichend over de streep maar geklopt door Roglic

Michael Schär mocht met een sterke prestatie de zaak kilometerslang animeren tot hij aan de voet van La Redoute opgeslokt werd door de kop van het peloton. Dat peloton kwam in grote getale en gegroepeerd over de top. Favorieten Alaphillipe en Hirschi hielden elkaar in het oog.

Devenyns reed op kop over de La Redoute en begon ook als eerste aan La Roche-aux-Faucons. Tom Dumoulin nam over in dienst van Roglic. Alaphillipe nam zijn sprong op 500 meter van de top, Hirschi, Roglic en Pogacar volgden. Kwiatkowksi kon even later aansluiten. Michael Woods kon de Pool niet volgen op weg naar voor.

Hirschi probeerde alleen weg te komen, Alaphillipe reageerde onmiddellijk, de rest kraakte, Kwiatkowski moest er af. De Slovenen kwamen weer aansluiten. Het ging met vier toppers richting finish.

In Luik volgde een thriller. Matej Mohoric kon in de laatste kilometer aansluiten en ging naar de kop. Alaphillipe nam over, ging even op de loop met Hirschi die uit zijn klikpedaal schoot. Pogacar werd evenals de Zwitser door het incident uitgeschakeld. Alaphillipe ging overmoedig aan het vieren en werd op de streep geklopt door Primoz Roglic. Ongezien en wat een flater van de wereldkampioen, die uiteindelijk naar de vijfde plaats verwezen werd voor het hinderen van Hirshi. Hirshi tweede, Pogacar derde. Greg van Avermaet kwam ten val en het blijft afwachten wat daar de gevolgen van zijn voor de rest van het seizoen.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen