Nabeschouwing openingsweekend

Lotto-Soudal likt wonden, Tour lijkt drama te gaan worden voor Belgische ploeg

Het openingsweekend van de Tour heeft voor veel averij gezorgd. De valpartijen in de nerveuze eerste rit waren niet te tellen. Voornaamste vaststelling: de drie grote favorieten blijven overeind.

Bernal, Roglic en ook Dumoulin kwamen vrijwel ongeschonden uit het weekend. Bij de Nederlander kwam daar het nodige geluk bij kijken, zijn valpartij had net zo goed slecht kunnen aflopen.

Afwachten wordt hoe belangrijke pionnen als Pavel Sivakov en George Bennett hun kennismaking met het wegdek verteren. Sivakov mag klassement ambities alvast opbergen. Hij volgt na dit weekend op meer dan 40 minuten. Dauphiné winnaar Martinez ging op zondag onderuit.

Miguel Ángel López mag van geluk spreken na zijn glijpartij. Mikel Landa verliest met Rafael Valls ook al meteen een knecht en Wout Poels liep een gebroken rib op. Benieuwd hoe lang hij Landa van dienst kan zijn. Andere namen die goed uit het weekend kwamen: Quintana, Porte, Carapaz, Buchmann, Bardet, Urán, Valverde. Thibau Pinot mag van geluk spreken dat zijn val op zaterdag binnen de drie kilometer markering viel.

Wat te zeggen van Lotto-Soudal? Tim Wellens kwam na zijn val op training niet eens aan de start van deze Tour. John Degenkolb werd op zaterdag niet meer opgevist nadat hij buiten tijd aankwam. Het verdict voor Phillipe Gilbert die avond: gebroken knieschijf en opgave. Daarnaast gaf Caleb Ewan een heel bleke indruk dit weekend en lijkt ook Thomas De Gendt niet tegen de beste vorm aan te zitten. Maar bij De Gendt kan het snel verkeren. Het zal van hem moeten komen als Ewan zijn snelle benen niet terugvindt.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen