Martinez te sterk voor medevluchters op Pas de Peyrol

Roglic en Pogacar lossen elkaar niet, Bernal krijgt kleine dreun

Geen respijt vandaag, de snelheid werd direct hoog gelegd ondanks het vooruitzicht van 7 beklimmingen in het Centraal Massief. Vroeg in de wedstrijd ontstond een groepje vrijbuiters met Julian Alaphillipe, Rémi Cavagna, Daniel Martin en Simon Geschke. Marc Soler kwam wat later aanpikken, dat kon Thomas De Gendt niet bewerkstelligen.

Ook Peter Sagan was even in achtervolging in de hoop punten te kunnen sprokkelen maar dat was een geval van zelfoverschatting. De Slovaak moest terug.

De vijf vooraan kregen gezelschap van een achtervolgende groep met Carthy, Powless, Martinez, Sivakov, Rolland, Kämna, Schachmann, De La Cruz, Barguil, Sicard, Madouas en Edet. Samen bouwden ze tot meer dan 10 minuten voorsprong uit. Bauke Mollema werd tot opgave gedwongen na een valpartij.

Neilson Powless voelde zich met 40 km te gaan geroepen tot een solo onderneming. Maximillian Schachmann maakte enkele kilometers verder de sprong naar voor en liet Powless uiteindelijk achter. De Duitser begon alleen aan de Col de Néronne, de voorlaatste beklimming van de dag.

Het duo Daniel Filipe Martinez – Lennard Kämna ging in de achtervolging. Bovenop de Col de Néronne was hun achterstand een halve minuut. Het peloton werd ondertussen stevig uitgedund door het kopwerk van Ineos-Grenadiers.

Martinez van zijn kant beukte zich seconde per seconde dichter bij Schachmann, op Schachmann’s ploegmaat Kämna hoefde hij immers niet te rekenen. Op anderhalve kilometer was de aansluiting een feit. Kämna probeerde halfslachtig maar Martinez nam weer onverstoorbaar de kop. In een dans der stervende zwanen was Martinez de beste. Hij pareerde een paar pogingen van Kämna en zijn eigen versnelling was de goede. Schachmann werd toch nog derde.

In het peloton reden ondertussen Roglic en Pogacar weg, Egan Bernal moest passen en verloor 38 seconden. Porte, Landa en López volgden het dichtst op het Sloveense duo. Pogacar werd tweede in het klassement en nam de witte trui over.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen