Marc Hirschi haalt zijn gram in Sarran

Zwitser wint deze keer wel na sterk ploegwerk van Sunweb

Hirschi had zich al een paar keer stevig laten opmerken tijdens deze Tour, met twee podiumplekken als resultaat. Vandaag mocht hij na een solo van meer dan 25 km wel de overwinning vieren.

Tiesj Benoot en Søren Kragh Andersen waren reeds vroeg bedrijvig in de finale toen ze reageerden op een uitval van Asgreen en Erviti. Ze kregen gezelschap van Soler die even solo ging maar even later het gezelschap kreeg van Benoot, Andersen, Hirschi, Schachmann en Pacher. Sunweb was meteen goed vertegenwoordigd.

Benoot offerde zich op en Hirschi begon aan een lange solo. Achteraan werd niet stilgezeten maar de jonge Zwitser was voorgoed weg. Pierre Rolland werd tweede en Søren Kragh Andersen (3de) maakte het Sunweb feestje compleet.

Devenyns probeerde Alaphillipe nog dichter te brengen maar die moest vandaag genoegen nemen met een verre ereplaats. Peter Sagan zond zijn ploegmaats gedurende de rit naar voren om het Sam Bennett moeilijk te maken maar kon zelf maar een paar punten terug pakken met een dertiende plek in de rituitslag.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen