Lennard Kämna haalt nu toch ritzege in Villard-de-Lans

Rit zonder grote wijzigingen in algemeen klassement

Dag na de rustdag, alweer werd met enig vrees uitgekeken naar het resultaat van de corona testen. Ook nu werd het hele peloton negatief bevonden en kon de wedstrijd de laatste strook in richting Parijs.

Typische overgangsetappe richting Alpen bezaaid met enkele cols, een etappe voor de vrijbuiters met punch. Ook typisch: een grote groep van 23 renners mocht ver wegrijden, daarbij Pierre Rolland die van de rest punten mocht sprokkelen voor de bergtrui.

De Montée de Saint-Nizier-du-Moucherotte was de zwaarste helling van de dag, de groep overblijvende vluchters viel daar compleet uit elkaar. Richard Carapaz maakte de beste indruk en onder zijn impuls gingen de meeste overboord.

De Equadoriaan kreeg uiteindelijk Julian Alaphillipe, Lennard Kämna en Sébastien Reichenbach mee. Alaphillipe paste echter bijna direct, de Fransman zit niet tegen zijn topvorm aan. Ook Reichenbach was er even verder aan voor de moeite. Carapaz voerde de forcing maar liet zich net voor de top verrassen door Kämna die aan een solo begon. Hij nam vrij snel een halve minuut voorsprong.

De Duitser, op Pas de Peyrol nog geklopt door Martinez, stoomde door naar de finish. Carapaz (2de) had bergop te gul met zijn krachten gestrooid, Reichenbach hield stand op de derde plaats. Tiesj Benoot, mee in de vlucht van de dag, werd zevende.

De favorieten bleven ondanks kleine schermutselingen bij elkaar in de slotkilometer.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen