Giro22-10-2020

Jai Hindley wint op Laghi di Cancano

Rit 18: Pinzolo-Laghi di Cancano (207km)

Almeida kraakt, Kelderman haalt nipt roze

Vandaag zou de Giro kunnen beslist worden. Stelvio op het programma, een plek waar legendes gemaakt worden. Natuurlijk ging Thomas De Gendt mee in de ontsnapping, de omgeving is hem bekend.

Halfweg de Stelvio waren we al veel wijzer. Almeida was na een paar keer lossen definitief weg, zijn ploegmaat Masnada wachtte hem op schijnbaar met enige tegenzin. Nibali en Fuglsang pasten even verder. Een kwartet reed weg: Rohan Dennis aan de leiding voor Tao Geoghegan Hart, Jai Hindley en Wilco Kelderman. Kelderman was het volgende slachtoffer. Dennis reeds snoeihard omhoog en moest bijwijlen inhouden.

Ben O’Connor overlevende van de vroege vlucht werd op 45 km van het einde ingelopen. De drie vooraan gingen met 49 seconden op Kelderman de afdaling in. Die kon tot beneden zijn achterstand bestendigen maar in de vallei begon het verschil snel op te lopen. Voor Dennis zat het werk erop aan de voet van de slotklim van Torri di Fraele.

Hindley liet het kopwerk aan Hart. Die reed nu ook niet bepaald alsof hij de Giro wou winnen of hij kon niet beter. Bij Sunweb werd nog steeds op Kelderman gerekend die anderhalve minuut achterstand telde op 5 km van het einde. Jai Hindley won het sprintje van Hart, Pello Bilbao werd na een inhaalrace derde.

Wilco Kelderman kon nog net de roze trui veroveren, Jai Hindley volgt op 12 seconden en Tao Geoghegan Hart op 15 seconden. Een vlakke rit, een bergrit en een tijdrit scheiden de renners van Milaan. Spannender kunnen ze het niet maken.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen