Kwiatkowski en Carapaz juichen in La-Roche-sur-Foron

Duo verzacht leed voor Ineos

Op weg naar het geitenpad bovenop Plateau de Glières. De laatste helling van vandaag had een stuk onverharde weg net na de top in petto. Iedere ploeg had in die zone manschappen voorzien met reservemateriaal. Kwam er nog een aanval die het klassement door elkaar schudde?

Richard Carapaz trok ook vandaag in de aanval. Eerst in een grote groep met ook Thomas De Gendt erbij. Daarna, na een afvalrace, met drie anderen: ploegmaat Kwiatkowski, Bilbao en Hirschi. Die laatste viel in een afdaling en kwam niet meer terug ondanks moedig weerwerk.

Op de Montée de Glières geraakten Kwiatkowski en Carapaz metgezel Bilbao kwijt. Landa probeerde op dat moment met steun van Wout Poels het peloton te ontvluchten. De Spanjaard kon hoogstens een halve minuut bij elkaar krijgen maar keek al vlug weer achterom in het gezicht van de gele brigade.

De Ineos ploegmakkers gingen samen over de top richting ritzege en bergtrui. De steenstrook zorgde voor 1 belangrijk slachtoffer, Richie Porte reed lek maar de Australiër kon weer aansluiten in de afdaling. Eigenaardig genoeg deed hij dat met hulp van van Aert en Dumoulin. Dumoulin die misschien wel kon opschuiven in het klassement.

De twee vooraan konden schouderklopjes uitdelend en juichend naar de finish. Kwiatkowski mocht de ritzege, Carapaz de bergtrui, van Aert won de sprint voor de derde plaats.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen