Giro05-10-2020

Knotsgekke rit op Etna gewonnen door Jonathan Caicedo

Rit 3: Enna-Etna (150km)

Geraint Thomas op minuten na val, Harm Vanhoucke derde

Giro favoriet Geraint Thomas kwam nog voor de officiƫle start ten val. Victor Campenaerts, ongelukkig in de proloog en op zoek naar een nieuwe broodheer, koos voor een lange vlucht met zeven anderen.

De namen van zijn metgezellen: Lawson Craddock, Giovanni Visconti, Matthew Holmes, Josip Rumac, Jonathan Caicedo, Mikkel Bjerg en Francesco Romano. Samen haalden ze de voet van de slotbeklimming op de Etna met meer dan 3 minuten voorgift. Thomas zat daar al op een halve minuut van het peloton, rozetruidrager Ganna probeerde de schade voor zijn kopman te beperken.

Visconti en Caicedo konden zich van de rest ontdoen en behielden op 10 km nog meer dan twee minuten op het peloton. Simon Yates moest op dat moment het peloton laten gaan. Harm Vanhoucke ging even later in de tegenaanval op Castroviejo die het peloton probeerde te ontlopen.

Visconti probeerde Caicedo te verschalken maar kreeg lik op stuk. De Ecuadoriaan ging alleen op zoek naar de overwinning. Wilco Kelderman sprong weg uit de groep der favorieten richting Vanhoucke en Castroviejo.

Caicedo hield stand, Visconti kon nog tweede worden voor Harm Vanhoucke. Bij de favorieten bleef Kelderman nog vooruit. Fuglsang, Majka, Pozzovivo, Castroviejo en Nibali volgden, Almeida verloor weinig tijd op hen en pakt de roze trui met honderdsten van een seconde voor ritwinnaar Caicedo. Simon Yates verloor 4:22 op de ritwinnaar, Geraint Thomas meer dan 12 minuten!

Onnavolgbare etappe met steeds wisselende situaties, drama en verrassing. De Giro bewees weer eens zijn attractiviteit.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen