Alaphillipe wint in Nice

Favoriet voor ritwinst maakt het ook waar

Tweede dag en meteen een bergetappe op het menu. Onderweg de Col de la Colmiane, de Col de Turini en als afsluiter Parijs-Nice klassieker de Col d’Éze. Vlak voor die laatste werd een vluchtersgroep teruggepakt waar aanvankelijk oa Sagan, Cosnefroy, Asgreen, Gogl, Perez, Pöstlberger en Skujins deel van uit maakten.

Op de top van die Col d’Éze was geen afscheiding gekomen, wel veel slachtoffers gevallen maar nog altijd een groep van een vijftigtal renners te samen. Jumbo-Visma had de leiding genomen, leider Kristoff volgde daar wel al op 12 minuten achterstand.

De Col des Quatre Chemins met 15 km te gaan moest uitsluitsel brengen voor de kandidaten die een sprint met grote groep wilden vermijden. Daarvoor werd vooral naar Julian Alaphillipe gekeken en van hem kwam ook het initiatief. Marc Hirschi sprong mee. Tom Dumoulin werd onderuitgehaald door een onvoorzichtige Kwiatkowski. Adam Yates haalde het tweetal vooraan bij, met zijn driëen konden ze de afdaling richting Promenade des Anglais in.

Daar bleef Alaphillipe een sterk opzettende Hirschi met klein verschil voor en nam ritwinst en gele trui, Yates werd derde. Het peloton, waar Greg Van Avermaet de sprint won, volgde op een paar seconden.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen