Brugge-De Panne21-10-2020

Yves Lampaert weerstaat storm in Driedaagse Brugge-De Panne

Brugge-De Panne (188.6km)

Regen en wind zorgen voor turbulente editie, val van Der Poel

Het ging hard, heel hard in de Westhoek. Snoeiharde wind, regen, gemiddeldes boven de 45km/uur. Het ideale scenario voor waaiers en verbrokkeling, en zo kwam het ook uit. Na beraad werd de wedstrijd dan ook ingekort, geen laatste passage door de Moeren meer.

Alpecin-Fenix, met oa van der Poel en Merlier, en Deceuninck-QuickStep, met oa Lampaert en Asgreen, waren sterkst vertegenwoordigd in de kopgroep. Ze leken hun lot aan elkaar te verbinden, er werd druk over en weer gepraat.

Mathieu van der Poel ging op 16 kilometer van het einde de zijkant in nadat hij op links de groep probeerde te passeren. Die groep spatte niet veel daarna helemaal uit elkaar. De regensluizen stonden open en er waren nog 8 kandidaten voor winst: Yves Lampaert, Tim Declercq, Kasper Asgreen, John Degenkolb, Tim Merlier, Matteo Trentin, Bert Van Lerberghe en Jonas Rickaert.

Yves Lampaert sprong weg net toen Matteo Trentin het tempo optrok en van de kop afging. Met nog zes kilometer te gaan was hij op weg naar de overwinning. Zeer gesmaakt na zijn sleutelbeenbreuk die hem weghield uit de Tour. Tim Declercq maakte het succes compleet voor de ploeg, net voor Tim Merlier.

Mathieu van der Poel liep een lichte hersenschudding op bij zijn val maar verder leek alles in orde.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen