Veldrijden20-12-2020

Brand en van der Poel winnen WB Namen

Tom Pidcock imponeert, van der Poel profiteert

Lucinda Brand zet de zegereeks verder. Helemaal haar parcours en ondanks alweer een sterke start van Denise Betsema won ze voor de derde keer op rij in Namen. Clara Honsinger, in haar sas op de klimmetjes werd tweede voor Betsema. Wereldkampioene Alvarado moest bijna anderhalve minuut toestaan aan de winnares.

Tom Pidcock werd na zijn zege in Gavere naar voor geschoven als de grote favoriet. Dat liet hij niet aan zijn hart komen en hij voerde de eerste ronden dan ook de voluit de forcing. Van der Poel, Vanthourenhout en van Aert volgden nooit ver. Halfweg nam Pidcock een dozijn seconden en leek een voorbeslissing gevallen.

Het duurde tot de voorlaatste ronde tot van Aert en van der Poel het gat dicht kregen, Vanthourenhout had daar al laten gaan. Van der Poel, er niet in geslaagd het gat met Pidcock te dichten, profiteerde optimaal nadat van Aert dat voor hem deed en nam een kleine voorsprong. Van Aert werd tweede, Pidcock derde. De Brit wellicht te onstuimig is de morele winnaar op de Citadel.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen