Veldrijden28-11-2020

Brand en Iserbyt winnaars in Kortrijk

Michael Vanthourenhout onfortuinlijk, van Aert derde

Gesloten vrouwenwedstrijd in Kortrijk. Het was vooral Denise Betsema die naargelang de wedstrijd vorderde de meeste druk zette. Annemarie Worst kende pech (alweer), Alvarado die de hele wedstrijd aanklampte viel in de laatste ronde (alweer). Lucinda Brand kwam in de finale weer helemaal in de spits van de wedstrijd en vloerde Betsema en Yara Kastelijn op de Groeningebrug.

Zeven Nederlandse dames op de eerste plaatsen in de rangschikking daaronder ook de verrassende Fem Van Empel. Achtste plaats was er voor Sanne Cant, best of the rest. Het wordt tijd toe te geven dat het heel moeilijk wordt de aansluiting met de wereldtop nog te maken, en dat voorspelt weinig goeds voor de nabije toekomst van de Belgische vrouwen. Ellen van Loy, ondertussen 40, wordt nog steeds tweede Belgische, hoop van de voorbije jaren Laura Verdonschot is gewoon te licht voor de absolute top.

Michael Vanthourenhout geeft de smaak te pakken en leek ook vandaag lang op weg naar de overwinning. Zijn voorsprong van een halve minuut werd echter teniet gedaan door een lekke band, net toen Wout van Aert in de achtergrond de tegenstand testte. Met een paar ronden te gaan hadden drie renners uitzicht op de zege: Wout van Aert, Lars van der Haar en Eli Iserbyt, ook spartelde Vanthourenhout nog tegen eenmaal uit de materiaalpost. Van Aert ging op de schuine kant in de fout en verloor voeling met Iserbyt, die daarop zijn duivels ontbond. Winst voor Iserbyt voor van der Haar, van Aert kon met een derde plaats van een geslaagde rentree spreken.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen