Veldrijden19-10-2019

Zeges voor Arzuffi en Aerts in Superprestige Boom

Eerste seizoenszege voor Aerts op verjaardag, rentree van der Poel op 3 november

Regen had de omloop op de Schorre tot een modderpoel geschapen. Alice Maria Arzuffi bleek hierop de meest behendigste, zij kon optimaal profiteren van de uitschuivers van de concurrentie. Landgenote Eva Lechner en Sanne Cant zorgden voor een onderbreking in de Nederlandse hegemonie van de afgelopen weken.

We hadden het verwacht, Toon Aerts zou ook wel eens op het hoogste podium staan binnenkort. Bij afwezigheid van Eli Iserbyt, zich sparende voor de Wereldbeker morgen in Bern, moest Aerts vooral ploeggenoot Quinten Hermans in de gaten houden. Die ging namelijk heel voortvarend van start, in de tweede helft nam Aerts echter het initiatief in handen en kon afstomen naar een mooi verjaardagsgeschenk voor zichzelf. Hermans kon toch nog Tom Pidcock afhouden voor de tweede plek. Bij Telenet-Baloise kon ook eens gevierd worden na enkele weken overheersing van Iserbyt en ploegmakkers.

Vanaf 3 november mogen de kuiten bij de heren extra ingesmeerd worden: dan maakt Mathieu van der Poel in Ruddervoorde immers zijn rentree in het veld.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen