Veldrijden22-12-2019

van der Poel beslecht titanenduel in Namen

Ongelukkige Aerts moet vrede nemen met tweede plaats

De eeuwige favoriet van der Poel en gemotiveerd uitdager Toon Aerts begonnen reeds in de eerste ronde aan een confrontatie. Even was Aerts voorop na een lekke band van de Nederlander, die kwam echter weer aansluiten.

Eli Iserbyt staakte halfweg totaal onderkoeld de strijd en verliest daarbij wellicht eindwinst in de wereldbeker. Tom Pidcock was na een helse inhaalrace op een vijftiental seconden van de kop gekomen maar daarna werd vooraan weer het gaspedaal ingedrukt.

In ronde zes leek van der Poel een definitieve breuk te bewerkstelligen maar een tweede lekke band oordeelde daar anders over. Aerts sloot aan in de materiaalpost en nam op zijn beurt weer voorsprong bij de volgende beklimming van de kasseistrook.

Een valpartij van Aerts bracht van der Poel terug en samen konden ze de laatste ronde aanvatten. Daarin was een nieuwe val van Aerts het einde van diens winstdromen, van der Poel was voorgoed weg. Pidcock kende ook nog de nodige ellende waardoor hij Corné van Kessel nog moest voor laten.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen