BinckBank Tour15-08-2019

Tim Wellens met late eindjump in Houffalize

Houdt nipt Marc Hirshi af in sprint en neemt leiderstrui over

Van de korte rit in en rond Houffalize (96km) werd meer strijd verwacht dan van voorgaande etappes en die strijd kwam er ook. Reeds halfweg koers had zich op initiatief van Laurens De Plus een elitegroep gevormd. De Plus blijkbaar met aanhoudende Tourconditie.

Echter kwam het peloton terug aansluiten en was alles te herdoen. Na de voorlaatste passage in Houffalize ontbond Laurens De Plus nogmaals zijn duivels op de Côte Saint-Roch en alleen maar Tim Wellens en beloftewereldkampioen Marc Hirschi konden volgen.

De Spanjaard Garciá Cortina bewoog hemel en aarde om ook de aansluiting te bewerkstelligen, slaagde daar ook in maar moest de inspanningen later bekomen om finaal toch nog de vierde plek te pakken.

Voorin werd vlot samengewerkt, af en toe wat geplaagd en getest maar een sprint met drie was onvermijdelijk. Daarin leek de intrinsiek snelste man Hirschi het te halen maar Wellens kon net voor de eindmeet remonteren. Ritzege en leiderstrui voor het geplaagde Lotto-Soudal dus.

Ondertussen mogen we ook vaststellen dat Hirschi na zijn derde plaats in Clásica San Sebastian ook steeds steviger aan de poort komt kloppen in navolging van pakweg Bernal, Sivakov en Evenepoel. Een lichtpunt in ieder geval voor het eveneens fel geplaagde Team Sunweb.

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen