De Tour 2019 blijft verrassen

Drama en anti-climax op weg naar Tignes

Het was al een ongewone tour. Veel gewin voor Belgiƫ en Nederland. We waren het niet echt meer gewoon de laatste jaren. Leuke etappes en de beste renner van het voorjaar in het geel. Achter hem aan een gezelschap favorieten waarvan we dachten dat ze ook na het overschrijden van de eindmeet op de Champs Elysees nog gingen doorrijden, elkaar terwijl het wit uit de ogen kijkend. Stonden ze toch leuk in de top van het algemene klassement op enkele seconden van elkaar en wat moet het een ramp zijn 6de te eindigen ipv 5de. Toegegeven, er zat er een bij die wel met punch in de aanval ging: Egan Bernal, de piepjonge Team Ineos man uit Colombia.

Vroeg in de rit ging de Franse klimhoop Thibaut Pinot er al uit. In de vorige etappe over de Galibier had deze blijkbaar reeds een spierscheur aan het linkerbeen opgelopen en stapte moedeloos en gebroken voor het oog van de camera’s in de volgauto. De Tour en Pinot: het leidt voorlopig nog niet tot een succesverhaal. Exit 1 Franse hoop op geel in Parijs. Die lag nu volledig bij Alaphillipe.

Deze loste echter op de flanken van de Col de l’Iseran en had op de top 2 minuten achterstand op de ontketende Bernal. Die had ploegmaat Thomas deze keer niet achter hem aan. Deze passage zou meteen gelden als rituitslag want verder kwam de rit niet. Tijdens de afdaling werd het peleton op de hoogte gebracht van hevige hagelbuien en modderstromen aan de voet van de slotklim. Etappe stilgelegd en een anticlimax. Geletruidrager Alaphillipe duidelijk teleurgesteld ondanks zijn achterstand had hij er duidelijk nog wel zin in. Egan Bernal in het geel na vandaag en op naar Parijs. Morgen rest nog de eindeloze klim naar Val Thorens. Bevestigt Bernal daar of komt er nog een verrassing uit de hoed?

MadeByNero-Handtassen

Made By NeRo - Unieke handtassen