Nieuws

Van Vleuten tien jaar na eerste zege

Oudenaarde - Oudenaarde (152km)

Alweer pech voor Lotte Kopecky op cruciaal moment

Annemiek van Vleuten probeerde bij verschillende gelegenheden de wedstrijd hard te maken maar het duurde tot de Paterberg voor ze een beslissende kloof kon slaan, alhoewel ze halfweg de beklimming zelfs even moest grabbelen naar de dranghekken.

Lees verder...

Kasper Asgreen wint ook Ronde van Vlaanderen

Antwerpen - Oudenaarde (254.3km)

Geen dubbel voor Mathieu van der Poel

Jelle Wallaeys, Fabian Van den Bossche, Stefan Bissegger, Mathias Norsgaard en Mathijs Paasschens waren de opportunisten van het eerste uur voor deze Ronde van Vlaanderen. Even later sloten nog Nico Denz en Hugo Houle aan. Ze reden gedurende da dag twaalf minuten voorsprong bij elkaar.

Lees verder...

Alejandro Valverde wint GP Indurain

Estella - Estella (203.2km)

Eerste zege voor Valverde sinds 2019, eerste voor Movistar dit seizoen

Nee, Valverde is het winnen niet verleerd. Hij was de sterkste in de Gran Premio Miguel Indurain. De oud-wereldkampioen bleef in de finale beuken tot hij een kleine voorsprong had op Alexej Lutsenkeo en Luis León Sánchez.

Lees verder...

Dylan van Baarle wint Dwars door Vlaanderen

Roeselare - Waregem (184.1km)

Strooide van der Poel vooral zand in de ogen vandaag?

Ook bij de mannen was de Knokteberg een ijkpunt, Dylan Van Baarle reed al een poosje vooraan, onder impuls van Greg van Avermaet sprong een klein groepje naar een trio achtervolgers op de Nederlander. Opvallend, van der Poel paste daar en Alaphillipe probeerde uit de achtergrond naar het groepje van Avermaet terug te keren.

Lees verder...

Dwars door Vlaanderen voor Annemiek van Vleuten

Waregem - Waregem (122.2km)

Eerste zege in dienst van Movistar voor Nederlandse

Er waren misschien wat twijfels gerezen rond Annemiek van Vleuten maar de Europees kampioen tekende present in Waregem. Ze vond in Katarzyna Niewiadoma een metgezel bij een vlucht van bijna veertig kilometer vanaf de Knokteberg.

Lees verder...
Gent-Wevelgem28-03-2021

Marianne Vos wint Gent-Wevelgem

Ieper - Wevelgem (141.7km)

Lotte Kopecky net als vorig jaar op dichtste ereplaats

Elisa Longo Borghini, de vrouw met het grote strijdershart, bewoog weer hemel en aarde in de finale. Ze reed na een zoveelste waaiervorming weg met Soraya Paladin, die al gauw enkel kon volgen. Al hield Paladin ook kopvrouw Kopecky in het achterhoofd.

Lees verder...
Gent-Wevelgem28-03-2021

Wout van Aert wint Gent-Wevelgem

Ieper - Wevelgem (247km)

Koers snel in beslissende plooi, groep rijdt 180km voorop

Eenvoudig koersverloop vandaag in de originele waaiersklassieker. Met nog 180 km te gaan lag de westrijd in een beslissende plooi. Toen reeds scheurde het peloton en reed een waaier van een twintig renners weg.

Lees verder...

Thomas De Gendt wint op Montjuïc

Rit 7: Barcelona - Barcelona (133km)

Eindzege voor Adam Yates

De Gendt dag in de ronde van Catalonië. Hij houdt van lange ontsnappingen en een zege boeken op een bijzondere plek. Die plek was vandaag Montjuïc, de helling in Barcelona, decor ooit van het WK in 1984. Thomas De Gendt kon zich in de finale ontdoen van Matej Mohoric waarmee hij eerder wegreed uit een […]

Lees verder...

Peter Sagan komt boven water in Mataró

Rit 6: Tarragona-Mataró (193.8km)

Adam Yates als leider naar slotetappe

Etappe zonder veel animo vandaag, nu en dan een aanvalspoging in de finale en een niet te vermijden massasprint. Daarin kwam Peter Sagan boven water. Sagan de laatste week duidelijk met stijgende vorm won voor Daryl Impey en Juan Sebastián Molano.

Lees verder...

Mikkel Frølich Honoré wint laatste rit

Rit 5: Forlì-Forlì (166.2km)

Jonas Vingegaard eindwinnaar

De Deen won in een sprint van leider Vingegaard nadat beiden in de finale ontsnapt waren. Shane Archbold werd derde. Ilan Van Wilder (7) en Ben Hermans (10) tekenden voor de Belgische ereplaatsen. Jonas Vingegaard is eindwinnaar.

Lees verder...